Villa Altol


English

The Villa Altol, located on the Belgian coast and open all year round, offers through its unique environment, its over-sized garden, the large terras and bar or its synagogue, an ideal holiday destination for families, youngsters, and elderly alike.
Qualified personnel and medical supervision ensures that each holiday session takes place in a traditional Jewish atmosphere.

Bedrooms and beds were renovated in 2011, the TV and WIFI architecture as well. At the request of many younger sports enthusiast a new table-tennis (ping-pong) table was acquired.

The Villa Altol holiday centre is made ​​possible by the unconditional financial and structural support of the Centrale.

Children's activities during the summer holidays
Children’s activities during the summer holidays

.

Nederlands

We kijken terug op 2011 met een blik van tevredenheid en voldoening en kijken vooruit naar een nog geslaagder 2012.

Opmerkelijk voor 2011 was de verscheidenheid van de sessies die in Villa Altol plaatsvonden. Het publiek varieerde van jonge zuigelingen tijdends de jonge moeders sessie tot senioren in de vele andere sessies die in de Villa kwamen genieten van een aangenaam en onstpannend verblijf.

Zon, zee en gastronomie, de ultieme formule van de Villa Altol voor een geslaagde vakantie.

Dit jaar hebben we slaapkamers vernieuwd met de meest recente ergonomische bedden die aan de behoeften voldoen van de meest veeleisende rug. Ook onze wifi en tv-infrastuctuur werd helemaal gemoderniseerd om zeker te zijn dat de bezoekers zich helemaal thuis kunnen voelen.

Voor de koffieliefhebbers werd er een ultramoderne koffiemachine aan de bar geplaatst die vele overuren deed ten behoefte van de vele bezoekers die rond de bar een goeie koffieklets hadden.

Op vraag van de vele ping-pong fans werd er een nieuwe ping-pong tafel gekocht, die heel enthousiast ontvangen werd door onze jonge bezoekers.

In de Villa vindt iedereen er zijn favoriete plekje wel, de bar, het terras, de enorme tuin met kinderfietsen en speelgoed en de synagoge behoren tot een van de vele mogelijkheden, maar overal heerst er een gezellige en familiale sfeer die door de bezoekers wordt gevormd.

Op gastronomisch niveau wordt er een flexibele houding voor de kinderen toegepast en worden er vroegere maaltijden voorbereid zodat de ouders hun normale eetschema kunnen behouden en van een lekkere maaltijd kunnen genieten.

Ook worden de maaltijden aangepast voor personen met een speciaal dieet.

Het ochtendgebed in de synagoge wordt gevolgd door een groot ontbijtbuffet die beschikbaar blijft tot de middag in ons speciaal koelingssysteem. Men heeft er de keuze om ter plaatse te lunchen of een lunch-picknick mee te nemen naar het strand.

Heel de dag door kan men koffie, thee, fruit , frisdrank en gebak in de bar krijgen. Dagelijks kan men ook genieten van de heerlijke Kleinblatt patisserie die geserveerd wordt om 16u.

De culinaire avondmenu’s bestaan uit verse salades, soep, vis of vlees en dessert zodanig dat elke avond voor de bezoeker een speciale culinaire ervaring is die voor een mooie afsluit van een lange dag zorgt.

Hierbij een overzicht van onze activiteiten:

KINDERKOLONIE:

Kinderen spelen vanaf ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en genieten van de frisse zeelucht en het mooi zomerweer. Dit alles onder begeleiding van ervaren jeugdleiders.

De kinderen worden gestimuleerd om aan de educatieve activiteiten mee te werken en worden lekker verwend met plezante en leerrijke uitstappen in de regio.

De hoge normen van onze heerlijke keuken worden aangepast aan de kindermenu’s en het wordt smakelijk smullen.

Leeftijd doelgroep: 6-12 jaar

JONGE MOEDERS:

Uitsluitend voor het vrouwelijk publiek. Verwen uzelf en geniet van een welverdiende vakantie. Laat gewoon al uw zorgen even thuis totdat u weer in goede conditie bent door deze opfrissende vakantie.

Een must voor iedere huismoeder met jonge kinderen.

U zal versteld staan van de effecten van een dergelijke korte vakantie.

GEZINNEN:

Wat denkt u van een zomervakantie waar u niet hoeft te koken, af te wassen of boodschappen te doen?

Enkel uzelf puur laten ontspannen en zonnebaden aan het strand, terwijl uw kinderen aan het spartelen zijn in het frisse water en er reuze zandkastelen bouwen.

Achteraf, na een lange dag van sport en ontspanning, komt u lekker ‘s avonds bij ons van een heerlijke gastronomische maaltijd genieten.

Familie Sessie: Augustus

PESSACH:

Wordt u nu al angstig van de grote Pessachkuis die het hele huis op stelten zet?

Wilt u een traditioneel sederfeest vieren maar u hebt niet genoeg ruimte in uw appartement om uw gasten te ontvangen?

Wilt u van de heerlijke Pessach-gerechten genieten met de krokante Matsah en tal van haute-cuisine menu’s?

Dan is Villa Altol dé ideale plek om Pessach te vieren en de ultieme vrijheid te herbeleven.

SHAVUOT:

Geniet van een heerlijke Shavuoth volgens de traditie met tal van melklekkernijen verzorgd door de befaamde Kleinblatt-bakkerij.

Aguda-Jongerenvereniging:

Actieve weekends voor jonge mensen die van een spirituele Shabbat aan zee komen genieten.

Doelgroep: Agudah-leden

Tikvatenoe:

We hebben dit jaar de tikvatenoe-school op bezoek gehad.

We hadden grote bewondering voor de toewijding van het hele team voor de kinderen, die een unieke sfeer creëerden en de talenten van de kinderen ten volle stimuleerden.

Bar-Mitsvah:

Dit jaar werden twee Bar-Mitsvah feesten in de Villa Altol gevierd.

Bat-Mitsvah:

We hebben ook dit jaar de Bat-Mitsvah klas van Jesode-Hatorah verwelkomd in de Villa.

De meisjes leerden veel bij over het belang en verantwoordelijkheid van de moderne joodse vrouw.

Dit bezoek afgesloten met het vreugdevol Bat-Mitsvah feest onder leiding van de Morot (joodse juffrouwen).

Yesode Hatora, Yavneh, Tachkemoni, Maimonides,Vishnitz,Belz Satmar,Beth Limoed,Beth-Chinuch:

Zeeklassen die voor elke leerling betaalbaar is.

Het is voor de leerlingen een onvergetelijke ervaring en een gelegenheid om hun band met hun medeleerlingen en hun leerkrachten te versterken.

De joodse gemeenschap van Brussel :

Wij hebben ook de eer gehad om de joodse gemeenschap van Brussel te verwelkomen op Villa Altol.

Iedereen werd er zo door geïnspireerd, dat ze na thuiskomst onmiddellijk een volgend weekend hebben gereserveerd.

SEED:

Het jaarlijks single-weekend dat vrijgezellen uit heel Europa samenbrengt voor een onvergetelijke ervaring.

Met de uitgebreide menu’s en de professionele gastsprekers en entertainers is genieten in ieder geval gegarandeerd.

Doelgroep: Singles

Villa Altol’s vakantiecentrum worden mogelijk gemaakt door de onvoorwaardelijke financiële en structurele steun van de Centrale, die achter de schermen al het mogelijke in staat stelt om de Villa optimaal te laten functioneren.

Ik dank al onze bezoekers voor hun vertrouwen in ons en we verheugen ons al op jullie volgend bezoek!